Waarom careercoaching?

Als het hoogste behoefte van de mens zelfactualisatie is betekent het dat wij levenslang kunnen en eigen willen groeien. We kunnen onszelf steeds verbeteren of het aangenamer voor onszelf maken. Het wilt niet zeggen dat u op den duur een leidinggevende functie moet werven in het bedrijf waar u werkt. Nee. Het wil zeggen dat u streven moet zijn om u behoefte naar meer ontwikkelen moet kunnen benutten. u uitgedaagd blijven voelen in wat u doet. En als u toch voor een hogere functie wil komen, dat daar ruimte voor moet zijn. Het is vooral achterhalen hoe jij zelfactualisatie vorm wil geven. Een loopbaancoach kan u daarbij helpen.

Groeien of stagneren

Het gaat soms niet alleen om verder groeien. Misschien loopt u tegen ‘iets’ aan op het werk wat maakt dat jij u niet verder kunt ontwikkelen en wel erger dat jij niet met plezier u werk doet. Als dat gevoel groter wordt kan u daar veel last van krijgen. Loop niet al te lang met zo’n gevoel en raadpleeg een loopbaancoach die u wegwijs kan maken door inzichten in u werk. u loopbaanvraagstuk kan heel simpel zijn om het al bespreekbaar te maken met een loopbaancoach. We hieven niet perse te wachten totdat we vastlopen, voorkomen is beter dan genezen. Vroegtijdig deskundig advies kan veel voorkomen. u hebt het in eigen handen.

Je partner of een familielid die naar u loopbaanvraagstuk luistert is waarschijnlijk goed voor u en biedt u begrip voor de situatie. Een loopbaancoach gaat een stuk verder. Een loopbaancoach oordeelt niet en luistert aandachtig naar u loopbaanvraagstuk. Grotendeels van de gesprekken ben jij aan het woord en middels gerichte vragen kan de loopbaancoach het gesprek beïnvloeden, zodat jij ontdekkingen doet. u krijgt inzicht in u situatie wat maakt dat u aan de slag kunt met u probleem.

Waarom een loopbaancoach?

Je kunt een loopbaancoach inzetten voor allerlei redenen binnen u loopbaan. Denk aan het oriënteren op een geschikte baan die bij u kwaliteiten past. Carrière switch wat u overweegt om te maken of een studie die u wil volgen die u op een hoger level zal dragen. Voor al u loopbaanvragen kun u een loopbaancoach raadplegen. Er kan veel winst uitgehaald worden uit een gesprek met een loopbaancoach.